Cântare pentru încărcătoare

La alegerea cântarelor pentru încărcătoare frontale trebuie luate în considerare două asptecte principale, chiar dacă datorită paletei largi de produse alegerea nu este ușoară. De multe ori se solicită cântarul “cel mai bun” și se ofertează soluția “cea mai ieftină“…

Conform filozofiei noastre, înainte de achiziție investitorul trebuie să ia în considerare două aspect:

 • care sunt funcțiile de care are nevoie

 • care este durata de exploatare

La prima întrebare răspunsul îl poate da el însuși, pentru capacități mici cu încărcări sporadice se recomandă alt tip de cântar decât pentru utilaje care lucrează în regim continuu. De asemenea nu este totuna dacă după încărcare vehiculul este cântărit din nou pe un cântar  autorizat pe baza căruia se emite factura sau facturarea trebuie efectuată pe baza cântăririi cupei încărcătorului.

Este important determinare funcțiilor de bază necesare. Este necesară tipărirea datelor clientului, autovehicului, materialelor încărcate respectiv stocarea datelor de cântărire pe perioade mai lungi? Aceste date trebuie transmise către un sistem informatic în scopul procesării ulterioare, cât de des și de regulat?

 

Este important de știut în ce condiții de teren va lucra utilajul, dacă sunt necesare corecții pentru compensarea înclinațiilor, știut fiind faptul că la înclinații mai mari de 3-5o precizia de cântărire scade. Este necesară autorizarea cântarului sau este suficientă încadrarea într-o anumită clasă de precizie?

A doua întrebare, referitoare la durata de exploatare este esențială deoarece din experiență, întreținerea produselor neeuropene datorită lipsei unei reprezentanțe  de marcă, poate fi deosebit de problematică. De exmplu în cazul închiderii unei reprezentanțe locale recalibrarea cântarelor după o anumită perioadă de timp poate implica costuri foarte mari cu personal adus din alte țări.

 

Pentru lămurirea aspectelor mai sus menționate vă putem asigura consultanță de specialitate, deoarece în calitate de service de specialitate indepentent dispunem de cunoștiințele și experiența necesare pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

Topcon RDS
WEIGHLOG Alpha10

Cântar compact pentru încărcătoare

Outset MiniViper

Cântar static pentru încărcătoare

Din oferta noastră

Cântarul RDS Loadmaster α100 datortiă sistemului bazat pe tehnologia CAN a stabilit un nou standard pe piața cântarelor pentru încărcătoare. Prin îmbinarea tehnologiilor unice a senzorilor de înclinație cu cea de procesare a datelor, furnizează rapid și sigur datele de cîntărire.

Prin atenția deosebită acordată productivității, cântarul RDS Loadmaster α100 a fost proiectat pentru încărcare la viteza cea mai mare în condițiile cele mai grele de lucru.

 

Datorită noilor tehnologii a senzorilor compensează abaterile de cântărire cauzate de înclinația solului sau limitărilor de spațiu, prin acestea contribuind la reducerea timpului de încărcare, maximizarea volumului de încărcare respectiv creșterea productivității.

 

Oferă un dispozitiv modern și ergonomic de control prin ecranul tactil de tip rezistiv cu afișaj color de 7” dublat de butoane fizice. Sitemul de meniu în limba română și icon-uri asigură o utilizare facilă și intuitivă.

 

Asigură suport pentru până la 10 accesorii diferite (cupe, furci), respectiv poate fi mutat cu ușurință și pe alte echipamente de încărcare. Sistemul operează cu doar 4 senzori de presiune, un senzor de temperatură și inclinometre cu ajutorul cărora monitorizează presiunea și temperatura uleiului hidraulic, respectiv pozițiile relative a brațelor de lucru pentru determinare cu cea mai ridicată precizie a datelor de încărcare.

Datele de intrare sunt procesate și stocate de către unitatea RDS Smart Box, rezultatele fiind transmise cătreterminalul amplasat în cabină astfel încât în caz de avarie sau schimbare a unității datele să nu se piardă. Baza de date SQL operează cu 8 câmpuri de referință și permite un număr nelimitat de înregistrări astfel încât pot fi stocate informații referitoare printre altele la materiale, clienți, mijloace de transport, locație, destinație, rețete de materiale, etc.

Dispune și de intrări video și permite comutarea între imaginile camerelor de bord și ecranul meniul cântarului, astfel încât nu este necesară instalarea mai multor monitoare în cabină.

RDS Loadmaster α100
Cântărire autorizată în orice condiții!
 

Funcții de bază

 • setare limită de încărcare

 • compensarea variației de temperatură a uleiului hidraulic

 • cititor cartelă SD, intrări USB și cameră mers înapoi, export date în format XML, slot memorie suplimentară

 • setarea înălțimii de cîntărire pentru încărcare comodă

 • tara flexibilă

 • calibrare fină

Opționale

 • recunoaștere material pe bază GPS

 • cititor cod de bare

 • conexiune imprimantă

 • sistem comunicație bidirecțional de pe soft PC prin 3G sau WiFi cu baza

Garanție producător 2 ani, întreținere și service de specialitate